Meerdere oplossingen voor

Vochtige muren

Wij bieden meerdere oplossingen

Altijd de beste methode voor uw specifieke vochtprobleem.

injecteren

Carebrick Systeem®

Bodemfolie kruipruimte

hf-kl

Vochtproblemen in uw woning in omgeving Maastricht?

Bel dan direct of vraag hier een offerte aan.

Waarom vochtbestrijdingmaastricht.nl?

  • Kent de lokale markt
  • Werkt met alle vochtbestrijding methodes
  • Meer dan 25 jaar ervaring in vochtbestrijding

Specialist in optrekkend vocht

Wij lossen uw vochtprobleem op!

Vocht in muren, schimmelvorming, vochtplekken op de wanden en loslatend stucwerk. Allemaal kenmerken van optrekkend vocht. Een probleem dat gelukkig goed verholpen kan worden met de effectieve aanpak van VochtbestrijdingMaastricht.nl.

Optrekkend vocht komt meestal in oudere woningen voor. Hier is meestal een gemetselde fundering waarop de gemetselde wanden staan gebouwd. Omdat metselwerk poreus is, treedt er een zuigende werking op via de fundering die in het vochtige zand op klei staat. Vergelijkbaar met een suikerklontje dat zichzelf geleidelijk volzuigt zodra het in aanraking komt met vocht. De muur zuigt zich langzaam vol met water, waardoor vochtige plekken in de muren ontstaan en in de meeste gevallen zelfs het stucwerk loslaat.

VochtbestrijdingMaastricht.nl. helpt optrekkend vocht te bestrijden.

optrekkend-vocht

methode A

injecteren

De muren injecteren is een effectieve en relatief goedkope manier om optrekkend vocht te bestrijden. Daarbij brengt men een chemische vochtkering aan die voorkomt dat vocht in de muur naar boven trekt. Alles over het belang, de werkwijze en prijzen van het injecteren van muren lees je hier.

In de aangetaste muur boort men over de volledige lengte gaten, op zo’n 3 à 5cm boven de vloerpas en met een tussenafstand van 10 à 15cm. Hoeveel gaten er precies geboord worden is afhankelijk van het gebruikte injectiemiddel, de samenstelling van de muur en de mate en diepte van de vochtindringing.

In de gaten plaatst men speciale buisjes waarin het vochtwerend middel gespoten wordt. Dat middel wordt geabsorbeerd door het metselwerk. Daar zet het uit en vormt het een waterkerende laag die voorkomt dat grondvocht in de muur dringt.

Let op! In bepaalde gevallen moet de muur na het injecteren opnieuw bekleed worden. Het is van groot belang dat de muur vóór het aanbrengen van die bekleding helemaal uitgedroogd is. Hoeveel tijd de muur daarvoor nodig heeft is afhankelijk van de dikte van de muur. Deel die dikte door 2 en je weet het aantal maanden dat de muur moet uitdrogen → dikte muur (cm) / 2 = aantal maanden dat de muur moet uitdrogen na het injecteren.

martijn-injecteren-boor-kl

Plan direct een GRATIS vochtmeting

bel: 043-2058100

methode B

Carebrick Systeem®

CAREBRICK® is de meest structurele en milieuvriendelijke manier om van het vocht in uw woning af te komen. CAREBRICK® is een vochtregulerend systeem dat bestaat uit een element en een keramische koker. Door middel van de natuurlijke luchtstroom vindt er een verdampingsproces plaats.

Zie schema’s: Door de opening van het element (1) kan buitenlucht (2) de luchtkamers (3) van het element (4) instromen. Door de tweede opening (5) ontstaat doorstroming of doortocht. Hierdoor koelt de lucht in de koker af door middel van het verdampingsproces en er ontstaat een koudebrug (6). Het vocht in de muur (7) en de spouw (8) stroomt naar deze koudste plek, verzamelt zich daar en wordt vervolgens automatisch met de luchtstroom mee naar buiten gezogen en afgevoerd (9). Bij dit proces verdwijnt ook het vocht in en aan de binnenzijde van de muur (10).

care-brick-2
care-brick-1

Plan direct een GRATIS vochtmeting

bel: 043-2058100

methode c

Bodemfolie kruipruimte

Vochtige kruipruimtes zorgen vaak voor problemen en ergernissen, maar het aanbrengen van bodemfolie is een simpele en relatief goedkope manier om vochtproblemen in de kruipruimte aan te pakken. Op de bodem van de kruipruimte wordt een stevige folie geplaatst. De bodemfolie stopt de verdamping van het vocht in de kruipruimte. Dit zorgt voor een prettiger klimaat in huis aangezien er minder vochtige lucht uw woning zal binnendringen. Maar ook het klimaat in de kruipruimte wordt dankzij de folie aanzienlijk beter. Een vochtige kruipruimte is nadelig voor de bouwconstructie en beperkt de levensduur van een houten vloerconstructie. Een beter klimaat zorgt eveneens voor een langere levensduur van leidingen en ophangbeugels in de kruipruimte. Bent u geïnteresseerd in folie isolatie op uw bodem? Onze specialisten staan klaar om met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

9b892e1989882c2cbee7e6ee4d7a5847

Plan direct een GRATIS vochtmeting

bel: 043-2058100